”Men i disse digte viser det sig heldigvis tit, at man godt kan skrive let og omhyggeligt på samme tid, skrive om det upåfaldende med stor sproglig omsorg. Og hvem ved? Måske er der en dybere, nærmest politisk mening med det retningsløse liv i Simple dage?

Tue Andersen Nexø, Information

Jeg er glad for de afsluttende ord i Tue Andersen Nexøs anmeldelse. Matsuo Basho taler om Sabi; en form for distanceret ensomhed, som et poetisk ideal. Det er noget, som jeg tænker er grundtilstanden i forbindelse med de to samlinger Simple dage og Et punkt overrendt af ingenting. Det er poesi skrevet af et jeg, der kun fylder ganske lidt. Man kan måske forestille sig jeg’et som et registrerende punkt i omgivelserne. Her handles mindre end der tænkes, og der fnuldres retningsløst rundt: det er en politisk handling, en modvægt til konkurrence-verden. Min erfaring er, at det kan være en effektiv praksis; fnuldren. Jeg tror meget på den og elsker den helt vildt