Otte forfattere er af Forlaget Nord blevet sat sammen to og to, og har fået litterære opgaver at løse. Jeg er selv blevet parret med Peter Laugesen, men fik i går indblik i, hvad et af de andre par har fået ud af deres opgave. Resultatet er en lille fin og kvadratisk bog, som hedder Brølende snak med skovsø. Man må for at forestille sig bogens omslag, tænke sig et kvadrat og en tre gange gentaget cirkulær skov, som i hvert tilfælde rummer en kloning mellem H. C. Andersen og en brølende kronhjort – fantastisk er omslaget, altså. Bogen har et glimrende forord ved Kristian Schou, som både forklarer om motivationen til, at de otte forfattere er blevet sat i gang med deres opgaver, og om den konkrete bog og dens tilblivelseshistorie. Bogen er skrevet som en samtale mellem Jens Blendstrup og Vibeke Marx. Det er en ganske kort bog, men den er fra ende til anden skiftevis skænderi, samtale og leg – begge forfattere kan i den grad både grine sammen, håne hinanden, og tage hinandens bolde op og drible med dem. Den er ren lystlæsning, og det er virkelig interessant i forordet at få en fornemmelse af, hvordan forfatterne for at nærme sig hinanden blandt andet har måttet konstruere en fiktiv skov (sic!), og i den faktiske fiktion derefter se skoven folde sig ud.

Jens Blendstrup og Vibeke Marx har endnu ikke mødt hinanden i den fysiske virkelighed. De møder hinanden og læser op på tirsdag den 6. december kl. 17.00. Stedet er Paludans Bogcafe, Fiolstræde 10-12, København K. Efter oplæsningen, vil der være mulighed for at stille spørgsmål.

Bogen kan bestilles hos [link til: ForlagetNord.dk tekst: Forlaget Nord].