[fÉt stk. blødkogt æg med havsalt og brød, tak!]

[a]Kunstnerne bag fast-food-stedet [link til: laloko.org/ tekst: OVO], Olof Olsson og Daniel Salomon, overfører i en række projekter, sproget esperantos principper om enkelhed og universel gennemskuelighed, til forskellige områder. De bruger efter eget udsagn esperanto som medium, reference, metodologisk model, udgangspunkt og/eller emne til arkitektur, kunst, massemedier, dans, design, økonomi, gastronomi, mode, film, høflighed (min yndlingskategori!), markedsføring, musik, politik, skrift, m.m.

[a]En modekollektion efter esperantos principper er på vej. Hamayun Butt, som også har designet OVO-serveringsuniformerne, står for design af kollektionen.

[a]Bør kunst og fast food kunne forstås af mennesker over hele kloden? Er en ikke-kulturelt-bestemt-systematik vejen til lykken eller det modsatte? Uanset hvad, anbefaler jeg et besøg på Esperanto-fast-food-stedet OVO. De har åbent frem til den 11. juni 2005 på adressen H. C. Ørstedsvej 66 st. t.h., 1879 Frederiksberg, fra tirsdag til lørdag, klokken 11 til 17.