Kunststøtte hjælper Danmark med at erobre verden (De har i stedet valgt overskriften “Brug kunstnere”)

Danmark burde have som mål at have verdens bedste kunst- og litteraturscene. Nogen siger, at de hellere vil have, at samfundets penge bruges på eksempelvis undervisning i folkeskolen end på kunst. Det behøver imidlertid ikke være det valg vi som samfund står overfor. Vi kunne sløjfe landbrugsstøtten og få masser af midler ad den vej til kunst- og litteraturstøtte. Kunst- og litteraturstøtte tjener da også til at generere noget af det materiale, som skal bruges i forbindelse med undervisningen af vores unge – og til på den internationale scene at markere os som et postlandbrugs-postindustrielt-videnssamfund. I øvrigt burde kunstnere bruges meget mere i undervisningen. Det burde organiseres fra oven meget mere end det i dag er tilfældet. At få en forfatter/kunstner/musiker/instruktør/etc. ud giver eleverne langt mere end den almindelige undervisning. De lærere der derved bliver frisat kan lave årsplaner imens og rette opgaver. Resultatet vil være generationer af kreative unge, som kan erobre verden med spil, film, reklamer, litteratur, kunst og pop. Og vi som ikke bare er hyggelumrefritidskreative kan få lidt grunker til at få ordnet vores tænder og ødelægge dem med sødt og den slags. Lad være med skære i kunststøtten. Gang den med 10!

Det kan også læses her.