Lørdag aften på Roskilde Festivalen 2005 vandt Frank Langmack Poetry Slam-eventen, Grand Slam. Digteren Marc Smith, som i 1985 introducerede Poetry Slam-konceptet på en jazz-klub i Chicago, fungerede som vært for den stort anlagte konkurrence.

Feltet var nok det stærkeste nogensinde på dansk jord, med navne fra både ind- og udland. Udover Langmack deltog Kasper Schultz, Adam Drewes, Michael Lee Burgess, Jeppe O., Per Alvsten, ireren Niall O Sullivan, engelsk-ghanesiske Nii Aykwei Parkes, og de sydtyske: Franziska Ruprecht og Nora Gomringer.

Marc Smith fulgte, efter sigende, Langmacks vej til sejren, med begejstring. Langmack er nok også den eneste digter/performer i verden, der har fundet på at indkoorporere tre imaginære pladetallerkener i sit show; to hvorpå, der er plader med sang og tekst, én hvorpå, der er en plade med beats.

Den overbevisende sejr må være noget af en bet, for dem, som gennem årene på forskellig vis har prøvet at bremse Langmacks karriere ved at stikke ham i ryggen overfor arrangører og journalister, samt ved at skrive artikler, hvor de bevidst har undladt at give ham omtale, hvor det ville have været naturligt at gøre det.

Jeg ville gerne have set hans Tour de Force-præstation.

Format.