From: sternberg@sternbergs.dk
Subject: DR2 – Forfattere!!!
Date: Wed, September 6, 2006 8:09 pm
To: kultur@dr.dk

——————————————————————————–

Kære DR Kultur

Tak, fordi DR2 findes, og er den bedste danske TV-kanal. Når jeg har skrevet det, må jeg dog samtidig gøre opmærksom på, at DR2 naturligvis ikke er den bedst mulige tv-kanal. Mit ærinde er, at jeg undrer mig over, hvorfor der ikke er mere litteratur på DR2. Og, nej, jeg mener ikke programmer om litteratur. Jeg mener litteratur i form af forfattere, som med stemmeføring og gestik, selv fremfører deres værker, forfattere, som får publikum/seerne til at udbryde:
– Jeg vidste ikke, at litteratur kunne være sådan.

Der er mange, både rendyrkede forfattere – og forfattere i krydsfeltet mellem alt muligt – som fortjener at få et publikum på en landsdækkende TV-kanal. Det er virkelig en skam for de seere, som ikke får en fornemmelse af hvad, der sker på den litterære scene i disse år. Det fortjener at blive dokumenteret og oplevet. Jeg nævner her nogle af dem, som er bedst til at fremføre deres tekster: Jens Blendstrup, Frank Langmack, Benny Andersen, Brødrene Woetmann af Danmark (Lars-Emil- og Peter-Clement- Woetmann), T.S. Høeg, Maja Lucas, Thomas Krogsbøl, Vagn Remme, Seimi Nørregaard, Mette Moestrup, Pablo Henrik Llambias, Henrik Svarre Nielsen, Niels Frank, Pia Juul, F.P. Jac, Kasper Schulz, Forvalteren af boet efter Claus Beck-Nielsen, Peter Laugesen, Marianne Larsen, Lars Frost, Ursula Andkjær Olsen, mig selv – og mange flere.

En times oplæsning om ugen (4-6 oplæsere pr. gang ville ikke være for meget.

Gode hilsener

Sternberg
Ingerslevsgade 106 st. tv.
1705 Kbh. V
50522942
www.Sternbergs.dk
Sternberg@sternbergs.dk