– i Parentes bemærket, var det senest afgivne tilbud, som Faderhuset modtog på 15 millioner, hvad der ville have indbragt dem en gevinst på betydeligt mere end de 6 millioner, som Engelbrecht her har fået med i sin artikel.

Læs hele artiklen på Humanisme.dk

…[] … Men det er samtidig fuldkommen evident, at Faderhusets motiv til at købe huset ene og alene er at ødelægge det. At tro, at det gør Ruth Evensens forehavende spor mindre destruktivt end den værste hærværk, blot fordi hun fromt overlader det beskidte arbejde med at smadre inventar og nedrive mure til andre, er at lukke øjnene for Faderhusets åbenlyse hensigter.

Den skinhellige halleluja-optimisme og det farverige tungetaleri kan ikke skjule det faktum, at motivet bag Ruth Evensens dispositioner i hele denne sag er at ødelægge et hus, hun ingen som helst anden konkret interesse har i. Hvis ikke dét var motivet, havde menigheden selvfølgelig bare købt et helt andet hus eller taget imod tilbuddet om at sælge til Fonden Jagtvej 69 (med en gevinst på over seks millioner kroner).

Hvis det lykkes at rydde Ungdomshuset, vil konflikten ikke mindskes, men forværres voldsomt – en bølge af besættelser, og en bølge af sammenstød mellem politi og demonstranter er den uundgåelige følge.

Uanset om det er rimeligt eller urimeligt, at det vil ske, ved alle og enhver, at det vil ske – også politikerne.

Menigheden Faderhuset har juraen på deres side, Ungdomshusets brugere har et kvart århundredes brug på deres. Det er lokalpolitikerne, der har det altafgørende ansvar for at løse en gordisk knude, de selv har skabt. ..[]…